Min tiramisu med hallon

Till dagens födelsedagsfirande gjorde jag tiramisu i egen tappning som innebar tillskott av fina skogshallon från frysen och istället för de smaklösa savoiardikexen som ska ingå bakade jag nöt- o mandelkakor. Faktiskt igår kväll trots att jag var trött efter förläsningen i Bollsta. Det kräver ju att man är på topp i knoppen en sådan gång, och dessutom rätt långt att köra. Att baka dessa kakor krävde dock inte mycket ansträngning. Bara att röra ihop. Recept nedan.

Min variant av tiramisu

Nöt- och mandelkakor ca 25 st stora 175 grader 15 minuter
400 gr nöt- och/eller mandelmjöl
4 dl strösocker
2 ägg
200 g smält smör

Blanda mjöl och socker, tillsätt resten och rör om. Rulla avlånga smala kakor och lägg på smord plåt. Med lite fuktade händer är det lätt att rulla.
Grädda ganska högt upp i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Lossa kakorna med en stekspade av plåt och låt ligga kvar på plåten och kallna.

Mer smak än savoiardikex , glutenfria och goda till kaffet

Jag använde ett vanligt recept till tiramisu, HÄR, och tog mina kakor istället för savoiardikexen. Till barnbarnen gjorde jag en egen skål där jag bytt ut kaffe och likör. Bara kokade upp kakao, socker och lite mjölk och droppade över kakorna. Och så massor av hallon till.

Tiramisu med hallon