Mummamuffins utan mjöl

Är hos min syster som bor i Lappland. Hon gillar att baka – minst sagt. Dessa muffins hon testade på oss är ett LCHF-recept, som hon ändrat lite i, utifrån vilka ingredienser som fanns hemma. Jag har provat att baka en del LCHF-recept och resultatet varierar. Nåt var riktigt äckligt och annat gott. Dessa var då lika goda som de vanliga med socker och vetemjöl. Hon tog vanlig sirap istället för receptets agavesirap alternativt sukrin, som har lågt eller noll GI, så dessa muffins är väl “halvnyttiga” då. Jag har provat att baka med sukrin, förutom att det är skitdyrt kan det ge viss bismak, men man får testa olika recept.

Här kommer hennes variant:

Kardemummamuffins

14 små    175-200 grader ca 20 minuter

200 gr fint malen sötmandel

2 tsk kanel

1 msk kardemumma

1 tsk bakpulver

0,5 dl olivolja (kokosfett i originalreceptet)

0,5 dl sirap

2 ägg

Blanda mandelmjöl, kanel, kardemumma och bakpulver innan du rör ner sirapen. Rör ner de vispade äggen och fyll formarna. Toppa med pumpakärnor om du har, annars går det utan. Grädda i mitten av ugnen.