Nygamla pelargoner att längta efter

Fina gamla pelargonsorter marknadsförs nu under märket Grönt Kulturarv. Det låter som att bägge sorterna är riktigt bra och tänk vad kul att få föra historien vidare! Den färgstarka ´Drottningminne´ från 30-talet är en zonal-pelargon med en svag mörkare ring, en så kallad zon, på bladen. Blommorna är halvfyllda och mörkt cerise med antydan till vita penseldrag i blommans mitt. Blommorna sitter kvar efter blomningen. Sorten är rikblommande och har ett kraftigt växtsätt.

Pelargon ´Drottningminne´Bild Mäster Grön
Pelargon ´Drottningminne´Bild Mäster Grön

´Karna’ är också en zonalpelargon och har halvfyllda vita blommor som skiftar i grönt. Blommorna har endast några få ståndare utan pollen. De vissna blommorna sitter kvar efter blomningen. Bladen är mörkt gröna med en tydlig mörkare ring. Den har funnits ända sedan slutet av 1800-talet! Fast jag inte är en pelargonälskare blir jag sugen på dessa, helst i mängd så vi kan sälja på BillaBlom också.

Pelargon ´Karna´ bild Mäster Grön

 

3 reaktioner på ”Nygamla pelargoner att längta efter

 1. Monica Söderström

  Ja men tur då att bilderna är pressmaterial, jag vågar aldrig låna bilder utan lov. Du kan verkligen få en känsla i bilderna. Det behövs en hel rekvisita antar jag. Ja vi förstår varandra, hur viktigt det är att ha en trädgård. Inte alla förstår det, det ser bara hur mycket arbete det är.

 2. Hej
  Konstigt att se sina bilder hos andra. Dessa fotade jag i höstas.
  Visst är de finta och så kul att de tar vara på gamla sorter.
  Tack för din kommentar. Livsrum är precis vad det är och det är just det jag berättar om.
  Jag lever och jobbar i min trädgdård hela tiden.
  Ha en bra dag
  Annika

Kommentarer inaktiverade.