Nyttiga kesoscones med mandelmjöl a´la LCHF. Goda och glutenfria!

När vi är hemma mer så här i coronatider blir det också mer bak. Jag hade infrusen keso (när jag får över åker den i frysen) och hittade ett bra recept. Näringsrikt och mättande. Prova du också!

Nyttiga goda glutenfria kesobröd

Kesoscones 12 stora bröd 175 grader i ca 15 minuter

1,5 dl mandelmjöl
3/4 dl fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 krm salt
250 g keso
6 ägg

ev torkad frukt eller torkade bär

solrosfrön till topping

  • Blanda noggrant allt utom äggen i en skål .
  • Tillsätt äggen och rör tills allt är väl blandat.
  • Låt stå och svälla i 10 minuter eller över natten. Då har du snabbakat frukostbröd.
  • Rulla till 12 bollar ( skölj händerna under kallvattenkranen så kladdar det inte)
  • Doppa bollarna i solrosfrön
  • Grädda på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 15 minuter

Jag har gärna torkad frukt eller torkade bär (osockrade) i smeten så blir det en god smakbrytning. Som omväxling kan man också ta lite kanel. Så goda och näringsrika scones att det räcker med smör som pålägg.

En reaktion på ”Nyttiga kesoscones med mandelmjöl a´la LCHF. Goda och glutenfria!

  1. Mums!
    Tyvärr så är vi ju fortfarande i mer eller mindre isolering här, så handlar bara var 14:de dag och har därför aldrig de rätta ingredienserna hemma och kan ju inte åka och köpa heller. När vi väl handlar gör mannen det på Lidl, mycket bra affär, men de har inte allt. Det har faktiskt inte andra affärer heller, går i vågor vad de har och inte har.
    Ha det bra!

Kommentarer inaktiverade.