Odla med barn

Gör krukor av tidningspapper (1)Jag har fått förslag att skriva om odling för barn. Så idag har vi testat att göra egna krukor med krukmakaren. Förutom den behövs dagstidningar och en sax. Eventuellt även frystejp.Ta bort klamren i tidningen och klipp remsor som är lite bredare än krukmakaren så det räcker till att vika under för botten.

Gör krukor av tidningspapper (5)Barnbarnet på 8 år, tyckte det var jättekul. Som att pyssla. Men lillasyster var inte alls intresserad, fast när det är dags att så, tror jag att hon blir med. Rulla fast remsan runt krukmakaren, om du vill kan du fästa med en bit frystejp. Vi hade det med bara för att skriva på vad vi sår för frön. Men krukan håller ihop ändå.

Gör krukor av tidningspapper (2)

Så är det bara att vika in papperet i botten, nästan som att lägga in paket tyckte hon. Så sätter man på krukmakarens bottenstycke, trycker in och snurrar runt.

Gör krukor av tidningspapper (4)När man tar bort bottenstycket sitter krukans botten ihop av sig själv och storleken på hålet avgörs av hur mycket man vikte in av remsans bredd.

Gör krukor av tidningspapper (7)

Många krukor blev det och extra kul att det blev olika mönster beroende på papperet. På en kruka blev det palmer och en annan någon kul gubbe som fanns i tidningen. Krukorna är lite instabila så de fungerar bäst tätt ihop i en låda. Godislådor från mataffären rymmer precis 9 krukor och locken blir bra att täcka med tills fröna grott. När vi träffas till helgen blir det sådd. Får se vad ska ta fram för bra frön som kan funka för barn. Fortsättning följer, titta in igen får du se…
HÄR finns förra inlägget med tips för odling med barn.

 

 

2 reaktioner på ”Odla med barn

  1. Bra tips! Får vänta några år tills mina barnbarn är lite större. Ser fram emot att göra sådana grejer med dej, nu gäller mer att sjunga och leka.
    Ha en bra dag!

    1. Monica Söderström

      Ja man får anpassa efter ålder. Blir dom less blir det inget intresse för odling längre fram heller.

Kommentarer inaktiverade.