Tur att det finns orkidéer när mörkret är här!

Mina vinterdendrobium, Dendrobium nobile, blommar redan nu! Under sommaren har de få står ute i skugga, de blommar bättre om de får svala nätter. Mina stod nästan ute för länge, någon frostknäpp blev det också. Kanske därför de är så fina nu.

Dendrobium nobile gul

Ja, lite skrangliga är mina plantor, när jag slarvar med uppbindningen växer de lite hur som helst. Men mycket roligare att följa utveckligen på mina egna än att köpa färdigdrivna. Den gula blommade i fjol som nyköpt med jättestora blommor, men de här duger också. Och den vita med sval grön mitt har en svag fin karamelldoft.

Dendrobium nobile vit

Min många brudorkidéer är lovande med svällande tjocka knoppar. Lagom till jul brukar de explodera i färger. Hoppas att min exklusiva Vandaorkidé också kommer med knoppar som vanligt, fast den tog och blommade mitt i sommaren.Klicka HÄR får du se den snyggingen!