Örtte och annat mot förkylning

En kram av gullegrynet gav en rejäl förkylning, så nu kurerar jag med mina örter. Men det är klart att man ändå vill ha barnbarnens goa kramar! Frossan i kroppen och halsont lättar av teet med lindblom, läkemalva och pepparmynta. Dessutom proppar jag i mig echinacea-droppar, vitlök och riven pepparrot. Många lager kläder och dubbla filtar i sängen är inte heller dumt.

Örtte av lindblom läkemalva och pepparmymta mot förkylning

Mina inköpta tulpanlökarna har länge väntat på plantering och nu får de vänta ännu längre. Det sägs bli snö, men sedan regn, så nog finns hopp. Jag ska i varje fall försöka få tre fina amaryllislökar i krukor, så de hinner blomma till jul. Det sägs ta 6-8 veckor men ofta tar det längre tid. Men före plantering en liten nap i sängen!

2 reaktioner på ”Örtte och annat mot förkylning

Kommentarer inaktiverade.