Sparade höstfärger

På gammalt sätt la jag fina höstlöv i press i en tidning, så nu har jag dekorationsmaterial till Allhelgonahelgen. De mörkaste bladen kommer från smällspirean ´Diabolo´och de gröna från originalsorten av smällspirea som har gröna blad. Aronian bidrar med lysande rödorange och de orangebruna små bladen kommer från spireabusken. Med några pumpor kommer de att lysa upp höstmörkret. Och kanske kompletteras med några snittblommor. Precis som med altardekorationen jag gjorde förra helgen behöver man inte köpa så mycket om man tar vara på vad som finns utomhus. HÄR kan du se altardekorationen.

Sparade höstfärger löv (1)

Jag hade också satt olika kvistar med löv i en blandning av glycerol och vatten, men lyckades bara med spirean. De bladen är nu mjuka och läderartade så de är mycket tåligare än de pressade som lätt smulas. Jag antar att det gäller att inte plocka kvistarna så sent att de slutat suga vatten. Men samtidigt vill man ju vänta på att höstfärgen utvecklas. Bättre lycka nästa år…

Sparade höstfärger löv (2)

Rönnbladen i förgrunden kommer från min favorit Ullungrönnen ´Dodong´som flammat under hösten. Titta HÄR , sist i inlägget, se den härliga färgen! Vilket fyrverkeri det ska bli när rönnen vuxit sig stor!

2 reaktioner på ”Sparade höstfärger

  1. Oj, det var många sidor att kolla igenom och väldans massa vackra höstfärger! Satt en ullungsrönn Dodong för 1,5 år sen i den blivande “parken” och den börjar redan bli magnifik. Men den absolut vackraste just nu är en rödbladig perukbuske, men inte den vanliga utan en lite ovanlig namnsort (Cotinus `Grace´) som lyser vinröd. Helt fantastisk!
    KRAM och trevlig helg
    Susie

    1. Monica Söderström

      Ja visst är det härligt med höstfärger och jag minns ju vad många träd du hade på gång i din park!

Kommentarer inaktiverade.