Övervintring av citrusträden

Mitt citronträd, kalamondin (småapelsiner) och kumquat, har fått flytta från trädgården och in. Det går bra att övervintra dem, men visst rasar det mycket blad och även en del kartar och blommor. Det är så stor skillnad mot ute, och det är främst ljuset som saknas. Även om det är full sol ute, som under sommaren, blir ljusmängden så mycket mindre inomhus ändå än under bar himmel. Och nu är ju de flesta dagar grå, dessutom. Därför har jag monterat in långa lysrör där min träd står i vardagsrummet. HÄR finns tips om billig växtbelysning.

Härligt doftande citronblomma

Ett speciellt övervintringsrum med bara 5-10 plusgrader är förstås bäst, men jag älskar att ha mina träd i boningsrummen så vi får njuta av de härliga doften. Har du inte upplevt det, tycker jag att du ska skaffa ett citrusträd. Just de tre sorter som jag har, klarar sig rätt bra i rumsvärme. Därkan både de och människor trivas! Titta på min video får du se hur träden har det nu!

3 reaktioner på ”Övervintring av citrusträden

  1. Tack för ditt svar..Jag har haft det ute hela sommaren men inte blivit av med de små ändå Jag tycker bladen blir så bleka och liksom lite böjda pga spinn Ska se vad jag kan göra Tack för ditt svar Kram Ingela

    1. Monica Söderström

      Spinn brukar jag ha lite på vintern inomhus förvärras det av torr luft, så du kan helt enkelt duscha varje dag, minst, bara med vatten. Jag brukar ha en duschspruta stående på plats så blir det av. Sedan kan man ju hänga sådana där gammaldags hållare på elementet med vatten i, eller skaffa en elpryl som ger ut vattenånga. Bra för människor också. Utomhus brukar spinnet försvinna så ställ ut på sommarn om du kan. Och lite spinn gör inget. Sedan finns det biologisk bekämpning att köpa, googla på nyttodjur och spinn så hittat du.

Kommentarer inaktiverade.