Vinn nya boken Fyra årstider Floristisk inspiration! Värde 495 kr!

Bild: Gunilla Eriksson

En riktig tegelsten ligger på mitt bord, med blommor, blommor, blommor! Du har nu chansen att vinna den! Nästan tvåhundra sidor med floristisk inspiration utgiven på Glädjens Akademi. Här hittar man inspiration för hela året med dekorationer, arrangemang och buketter av Irene Hagström. Ljuvliga bilder – se bara bilden på luktärterna i en gammal glasskål! Innan nästa sommar måste jag hitta en sådan skål, så jag kan arrangera mina luktärter så fint. Synd bara på den bildens liggande format som delas över ett uppslag i boken. En kul grej är att en del av bilderna går att beställa som förstoringar och vikta kort.

Luktärter i gammaldags skål Bild: Gunilla Eriksson

Blommorna presenteras med historik och skötsel , lite tips får man också om vad som är inne nu – pioner till exempel, är en av de trendigaste snittblommorna. Men det är inte mycket teknisk beskrivning, förutom en lista längst bak med vilka blommor som använts. Lite besvärligt att bläddra fram och tillbaka, men jag förstår att tanken är att inte störa det estetiska med sådant. Och som det är nu fungerar boken som inspiration även för den som inte själv jobbar med blommor, och vill få idéer för exempelvis att beställa en brudbukett. Några verkligt bra tips för den som vill pyssla hemma är att limma blad med tapetklister på kransstommar eller bollar. Höstlöven är ju så vackra men krullar sig fort om man bara binder dem på en krans. Och se här de ursnygga bollarna som är dekorerade med limmade hästhovsblad, vända med baksidan ut, det liknar nästan betong, och lammöronblad från trädgården och rullade träspån blev fina bollar det också. Vore fint att ha till dukningen till höstens fest!

Blad limmade med tapetklister Bild: Gunilla Eriksson

Alla årstiders blommor kommer med och även så julens. En stor favorit är ett arrangemang i cirkelform, byggt på en ring med band, trådar och remsor kors och tvärs och invävt med små tallkvistar och några amaryllisstjälkar. Ingen bild här utan jag rekommenderar att titta i boken. Du har nu chans att vinna den. Läs bara under fliken tävling och svara på en enkel fråga så är du med!