Påskprydnader med minnen

Våra gamla påskprydnader måste fram för att det ska bli påsk. Inga värdefulla saker i pengavärde, men traditioner är värdefulla. För så där en 30 år sedan jobbade jag som kantor i en kyrka, där en kvinna vid namn Dorothy skänkte så roliga saker till missionsauktionen. Dessa skojiga stickade påskkycklingar har hängt med sedan dess. Dorothy som var uppvuxen i Skottland gav mig också receptet på sina ovanliga skotska konfektkakor White Christmas bakade med bl a kokosfett, torrmjölk och ris krisp. Mycket roligt att ha som minne från Dorothy som inte längre finns i livet.

Minnen från resor har jag också, oftast har det blivit ikoner men en tupp har jag från Madeira och trätuppen följde med hem från St Petersburg.

Porslinstupparna var billiga i inköp för länge sedan.

Som minne från när barnen var små har jag sparat ett skojigt godisägg. Roligt för barnbarnen att se.

Den gula påsktuppen är ganska nyss inköpt men retrostilen passar bra hos mig.

Påskägget jag gjorde ifjol med pärlhönsfjädrar är jag förtjust i, så det kommer att få bli en av klassikerna. HÄR kan läsa om hur jag gjorde.

Äggen av stearin eldas aldrig upp. De i hyllorna är också stearin förutom det gröna glasägget.

Fortsatt Glad Påsk önskar jag dig. Sköt om dig och de dina!

2 reaktioner på ”Påskprydnader med minnen

Kommentarer inaktiverade.