Persikoblom både här och på Cypern!

Nu blommar persikoträdet i min dotters växthus. Lika underbart söta blommor som det blir goda persikor! Tanken går osökt till vår semester på Cypern när vi uppe i bergen såg en hel plantering med persikoträd som blommade då i mitten av mars. Den tidiga blomningen är nog största problemet här, så inte frostnätterna tar blommorna. Men nog är det kul att även vi kan odla persikor. Sorten´Frost´ hos min dotter har klarat sig nu i många år.

Persikoblom hos Terese
Persikoblom hos Terese

Likadana blommor på Cypern men utsikten är mer storslagen får jag erkänna!

Persikoblom i en bergsby på Cypern
Persikoblom i en bergsby på Cypern

Själv har jag inget växthus på sommarstället, där vi är sommartid, men jag ruvar på planer…och då ska det förstås vara ett persikoträd i det växthuset! Nästa år hoppas jag att det kan bli av och det ska vara stort så att det kommer att rymma mera kul. Dr Schmidtmanns sockerdruva har jag hört ska vara speciellt god. Vad föreslår du att jag ska odla i mitt växthus?

Persikoblom på Cypern i mars
Persikoblom på Cypern i mars

En reaktion på ”Persikoblom både här och på Cypern!

  1. Persikoblom … bara namnet är vackert. Jag minns när jag en vår såg blommande persikoträd i Italien. Så vackert att det kändes i hela mig. Just frosten är ju som sagt vårt stora problem. Men i växthus skulle det nog trivas. Roligt att din dotters klarat sig i så många år.

    Ha en fin söndag!
    /Anita

Kommentarer inaktiverade.