Populära och trendiga sommarblommor del 2

En ny sort av knölväxten Kanna, Canna x generalis F1 ´Cannova Red Shades´, går att fröså och hinner ändå blomma under sommaren. Fördelen istället för att köpa knölar är att det inte behövs så stor kruka under förkultiveringen, bra för den som har lite utrymme. Det gäller nog både yrkesodlare och fritidsodlare. Kannan gör sig bäst i ett soligt läge där den ger en exotiskt touch. Knölar brukar finnas i knalliga gula, orange och röda färger. Just orange är en blomfärg som sägs vara efterfrågad i år. Frö till ´Cannova Red Shades´ finns att köpa HÄR hos Impecta fröhandel.

Kanna Cannova frösådd Impecta

Det är dags nu att så kannan, de hårda fröna ruggas med sandpapper och sådden ställs på varmt underlag, till exempel på golvvärme, ovanpå kylskåpet eller ovanpå en lysrörsarmatur. När sommaren kommer kan den odlas såväl i kruka som utomhus på varma lägen. Den blir också ett häftigt blickfång vid en dammkant! Och den knöl som bildas i jorden går att spara över vintern på samma sätt som dahliaknölar.

Denna serie om sommarblommor är ett samarbete med Impecta varifrån bilderna är lånade. Fler sommarblommor kommer…

 

3 reaktioner på ”Populära och trendiga sommarblommor del 2

 1. Hei!
  Aller først, så fint å lære litt om Canna. Det er ikke helt min kopp med te, men plutselig en dag så endrer jeg mening (det har da skjedd med mange blomster før) og da er det fint å ha litt info i bakhodet 😉

  Og så. Tusen takk for finfin kommentar på Moseplassen i dag! Så gøy å se dine skjønne drevne kvister! Jeg skal ut på jakt på lind nå på mandagen, her vokser ikke noe her jeg bor, men jeg tror en venninde har… 🙂 Den har lenge stått på listen min over ting jeg vil teste nemlig.

  Ha en flott helg!

  1. Monica Söderström

   Kul att du hittat hit! Faktiskt har jag beställt kannaknölar för första gången på länge. Det känns som att det är dags för variation och starka färger åtminstone i någon hörna. Dahlior kommer jag istället att ha färre av än förr. trevlig helg du också!

Kommentarer inaktiverade.