Populära och trendiga sommarblommor del 4

Snöflinga, Sutera cordata, är en av de mest populära ampelväxterna. Jag tror att det kan var vits att driva upp den själv, för de plantor man köper är inte fina alla gånger. Dyra är de också. Ofta kommer de med rätt många överblommade småblommor, som visserligen går att klippa bort. Men nytt kommer ju hela tiden och plantan blommar fint hela sommaren.

Snöflinga Sutera cordata ImpectaI Trädgårdsakademins webinarium med Inger Palmstierna fick jag veta att snöflinga trivs bäst i skugga, vilket var nytt för mig. Är det för soligt och varmt är det vanligt att snöflingan gör ett uppehåll i blomningen i slutet av juli, berättade hon. Superbra att veta om fler sommarblommor för skugga, de flesta vill ju ha sol. Och den vita snöflingan måste lysa upp fint i skuggan!

Rosa och dubbel snöflinga finns nu också, och de är riktigt söta. Jag skulle tro att de sorterna måste köpas som stickling, men den vita finns i alla fall att köpa HÄR hos Impecta fröhandel. Den är ljusgroende så den ska sås på jordytan, duschas så fröna får jordkontakt och sedan dra en plast över så fröna inte torkar ut.

Denna serie på 10 sommarblommor är ett samarbete med Impecta Fröhandel, varifrån bilden kommer. Och mer kommer…

4 reaktioner på ”Populära och trendiga sommarblommor del 4

  1. Anonym

    Ja, snöflingan är verkligen en favorit. En lättskött och välblommande trevlig blomma. Men tack, nu har jag fått lära mig någe nytt. Har också haft för mig att dom trivts bäst i sol. Men det förklarar ju saken att den blommar så bra hos mig då, då den sitter i skuggan. Tyvärr luktar den här växten verkligen skunk. När man driver upp den måste man också vara noggran med vattningen… Brukar inte driva den från frö, utan jag skaffa sticklingar. Har du provat ta sticklingar själv?

    1. Monica Söderström

      Nej jag har inte provat sticklingar men ska försöka få tag i lite pluggplant, helst den rosa eller lila.

Kommentarer inaktiverade.