Roses Forever

´Inner Wheel Forever´ heter denna läckra ros från den danska rosförädlaren Rosa Eskelund. Helt ny på marknaden och den och tre andra utvalda rosor ska ha skickats i veckan från Danmark för provodling hos mig. Jag väntar med spänning…Vinnarrosen 2015 ‘I am grateful’ har jag presenterat tidigare HÄR. Enligt Rosa ska rosorna gå att beställa via svensk plantskola som tar hem rosorna, eller kanske på nätet.

'Inner Wheel Forever'
‘Inner Wheel Forever’ bild: roses-forever.dk

Denna underbara pudding är en floribunda precis som vinnarrosen och har blivit utvald bland mer än 1000 rosor som har testodlats i Danmark. Rosa säger att den klarar zon 4-5, vilket jag får försöka bevisa då! Många rosor får svampsjukdomar på bladen, mest vanligt söderut, men denna ska vara frisk. Del av licensavgiften från rosens försäljning går till den världsvida kvinnoorganisationen Inner Wheel som förmedlar hjälp vid såväl naturkatastrofer som i krigsdrabbade zoner. Organisationen är ny för mig, men finns i hela Sverige. HÄR kan du läsa om den.

Det här får bli mitt inslag i Blommig fredag, där veckans tema är Då och nu. Det har jag översatt till Forever! Inget slår väl rosor och om dessa rosor står sig får mina provodlingar utvisa.

 

 

3 reaktioner på ”Roses Forever

  1. Flott rose. Vi trenger friske, herdige roser.
    Min mor var medlem av Inner Wheel i mange år, fruene til herrene i Rotary. Visste ikke at den eksisterer ennå.

    1. Monica Söderström

      Det var intressant att höra om Inner Wheel, jag ska undersöka om gruppen finns i vår stad också.

Kommentarer inaktiverade.