Varm nyponsoppa är perfekt till vinterutflykten eller som efterrätt. Enkelt, vitaminrikt och gott. Den soppa man köper som pulver innehåller ofta massor av socker. Det är enkelt att göra sin egen soppa och så väljer man sockermängd eller som här tar sötningsmedel. Soppan behöver i varje fall inte smaka sött då rostad mandel och rivet citronskal ger tillräckligt god smak.
Nyponsoppa 4 port
Blanda i en kastrull:
1/2 dl nyponskalpulver
1-1,5 msk potatismjöl
2 msk Sukrin eller Sötin
6 dl vatten
Till servering:
Creme Fraiche 38 %
Rostade mandelspån
Rivet citronskal
Koka upp under omrörning hela tiden så inte potatismjölet sjunker till botten.
Servera med en klick creme fraiche och strö över rostade mandelspån och riven citron.
Av dem som vet mer har jag fått veta att denna soppa inte är riktig LCHF, utan innehåller för mycket kolhydrater, men den i alla fall mycket bättre än den sockrade man köper, tycker jag.
Det hørtes godt ut! Jeg har ikke spist nypesuppe på mange år. Du har rett i at de posene en kjøper er fulle av sukker. Din oppskrift inneholder lite av det, så den er garantert mye sunnere 🙂
God helg!