Ruskväder kan vara bra

Jag håller fortfarande på att flytta och plantera. I juli är det väl inte bäst, men jag har mina knep. Förra veckan flyttade jag några kungsnävor, Geranium x magnificum, grävde upp och satte i hinkar med jord tills jag planterade dem samma kväll. Att det är ruskväder underlättar förstås – inte för mig, men väl för nävorna. Växter som redan har växt mycket och kanske har blommor eller knoppar, tänker jag på som snittblommor. Rötterna kan ju inte längre dra vatten, medan bladen fortsätter att transpirera vilket gör att plantorna kan torka ihjäl. Då räcker det inte att vattna mycket utan avdunstningen måste förhindras. Därför satte jag över en vit plastkasse med lite småhål. Den släpper igenom ljus, men fukten behålls tills växten kan dra vatten med sina nybildade rötter. En stor kruka utan botten stjälpt över växten hjälper också. Lite märkligt ser det ut i några dagar, men vad gör man då det inte fanns tid när det skulle ha skett.Kungsnävan- den flottaste av alla!

De kungsnävor som inte är flyttade är så här tjusiga idag! Kungsnävan är en outstanding bland alla nävor. “Vibrant” är dess epitetet på en engelsk websida, ja luften vibrerar av den lysande färgen! Inte bara en utan många kungsnävor ger en överdådig effekt, men du behöver inte köpa så många för de sprider sig i klungor som är lätta att dela. De fungerar bra som marktäckare då de brer ut sig och kväver ogräset. Kan man tänka sig fler fördelar?! – Jo blommorna är extra stora!