Satsa på krukväxten rosenskärm – praktfull men dock lättskött!

Rosenskärm med sina blanka blad och stora mörkrosa blomklasar är en fröjd att se. Nog ser den exotisk ut, men är inte alls svårskött.

Rosenskärm Medinilla magnifica

Jag skaffade en planta för två och ett halvt år sedan, planterade direkt om till större kruka och gladdes åt den. Den var verkligen lättskött, men sedan tog våra bestyr med husförsäljning, flytt och renovering och bygge över, så den blev försummad. HÄR kan du läsa om min första rosenskärm.

Stora maffiga hängande blomklasar får rosenskärm

Nu har jag fått tag på en ny rosenskärm och vet precis hur den ska skötas. Plantering i större kruka är gjord, med en blandning av luftig blomjord och orkidéjord. I ytterkrukan är det lecakulor i botten som ger lite fuktigare luft. Nu när den blommar vattnar jag ca 2 ggr per vecka. När jorden är ganska torr på ytan är det dags.

Rosenskärmens blomställning består av foderblad med små, små blommor inuti. Här är de inte helt utslagna än.

Just nu blommar den som allra bäst, med små, små blommor mellan foderbladen. I det gamla inlägget ser du dem helt utslagna. När de små blommorna trillat av, hänger foderbladen kvar länge länge. Så prakten står sig verkligen. En prydnad för vardagsrummet, verkligen värd att satsa på!