Skala vitlök fort och brutalt

Min goda linssoppa innehåller pressad vitlök, så när jag kokade den idag fick jag användning för mitt enkla tips att skala vitlöksklyftor. Jag lägger bara klyftan på bänken och trycker hårt med knivskaftet på den, så att skalet spricker lite, som sedan är lätt att plocka bort. Om du någon gång ska skala många klyftor kan detta brutala sätt vara värt att prova. HÄR kan du se videon. Intensiv om man så säger…

Soppan ska jag bjuda på imorgon. Receptet finns HÄR.

2 reaktioner på ”Skala vitlök fort och brutalt

  1. Brutalt var ordet! Fick mig ett gott skratt. Dessutom blev jag sugen på vitlök. Har inte odlat någon själv i år, hade ingen riktig bra plats att sätta den på. Men nu blev jag sugen … nu när det är så lätt att skala den 🙂

    Ha det gott!
    /Anita

Kommentarer inaktiverade.