Snabblagad påskmiddag: Förrätten

Skagenröra hör påsken till, hemma hos oss. Med färdigköpt röra upplagd i skålar av filodeg med lite rödlök och några blad på toppen, så är det fixat. Men jag föredrar min enkla, hemlagade skagenröra som du får receptet på här. Det tar inte heller alltför lång tid och blir billigare och godare än köpt.

Skagenröra i filodegsskål

Jag blandar en smet av creme fraiche och majonäs fifty-fifty. I den rör jag ner skalade räkor och crabsticks som jag skurit i ganska små bitar, sedan finhackad rödlök och mycket hackad dill.

Min skagenröra

Det är lätt att styra fetthalten med val av creme fraiche och majonäs. Rysk youghurt är ett gott och ganska magert alternativ till creme fraichen. Men jag brukar alltid använda fet majonäs, då den magrare innehåller tillsatser som ersättning för fettet.

Filodegsskålar

Filodegen skärs i bitar 12×12 cm, penslas med smält smör på bägge sidor och läggs ihop 2 st i kors, så att de bildar en stjärna. De gräddas i en muffinsplåt i 200 graders ugnsvärme i ca 5 minuter. Ta ut skålarna ur muffinsformen innan de kallnat helt, då allt smöret kladdar fast om det hinner stelna. Fyll formarna strax före servering.

Imorgon kommer recept på efterrätten!

2 reaktioner på ”Snabblagad påskmiddag: Förrätten

  1. Tackar 🙂

    Inspiration kan man inte få för mycket av….Jag ska ha släkten på middag på lördag och vill ha plockmat! Bra att du använder riktig majjo… Säger en LCHF:are

    Glad påsk!

    1. Monica Söderström

      Jaha, du också är en LCHFare!Jag är tyvärr en periodare i det sammanhanget, men bättre att äta nyttigt ibland iaf!

Kommentarer inaktiverade.