Sockersöta blommor till Valentine!

Vad kan passa bättre till Alla Hjärtans Dag än den intensivt röda krukväxten Primula vulgaris `Valentine` ur Belarinaserien? Om den sköts om blommar den länge och går sedan att sätta ut i trädgården. Jag hoppas vi kan ta hem Valentine-primulorna till floristutbildningen nästa vecka. Då ska jag hålla mig framme och köpa några till mig själv!

HÄR kan du läsa om skötseln inomhus.

Belarinaserien

Sedan tidigare har jag några Belarina-primulor i trädgården, gulaprikosa, vita, ljuslila och mörklila med vita fransiga kanter. De är härdiga och lättskötta och blommar så vackert på våren och växer gärna i lite lerig, mullrik och fuktig jord. Som hos mig då!

Och många fler jag vill ha sedan jag hittade bilderna hos Skagit gardens!

Alla bilder kommer från skagitgardens.com

En reaktion på ”Sockersöta blommor till Valentine!

Kommentarer inaktiverade.