Sommarblommor i oktober

Så här länge på hösten har aldrig mina dahlior klarat sig här i Nordingrå. Några frostnyp har det varit, men de har klarat sig. Märklig väderlek nu för tiden. Igår pratade jag med en släkting som bor i södra Californien. Hon hade 3 plusgrader igår morse och i natt har jag haft som lägst 1 plusgrad!

Dahliabukett

En sista bukett till matbordet fick det bli. Några kvistar höstsilverax ska jag också ta in, bara för den underbara doften, som finaste parfym. HÄR kan du se bild på dem. Härligt att kunna ha en doft av sommar fortfarande. Ju längre det går att behålla sommaren, ju kortare blir vintern…

Jag har trots värmen avslutat mina dahliors tillvaro då jag ville gräva upp knölarna och ta in för vintern. Jag har min egen metod för förvaring som jag tycker fungerar bra. HÄR kan du läsa om det.