Sommarfägring på Gotland

När snön ligger djup – här 125 cm minst – och ibland är det 25 minusgrader – är det skönt att minnas en sommar på Gotland. Vad det blommade och vilka vackra solnedgångar! Här bjuder jag på lite sommarkänsla!

Blåeld, Echium vulgare

I grusbacken invid Hoburgsgubben på Gotlands södra udde fanns mänder av en blå blomma. Nu vet jag att det är blåeld som räknas mer som ogräs. Men se så vacker om man går nära. Himmelsblå blomma, med röda ståndare och blått pollen längst ut på varje ståndare. Ett litet naturens underverk! Och en jättestor paradisbuske fann jag utanför en restaurang – min lilla paradisbuske försvinner i jämförelse. Den klarar zon 5 så min buske ska nog också bli stor med tiden.

Paradisbuske, Kolkwitzia amabilis

En hel äng med honungsört som odlas som gröngödsling, för att på hösten grävas ner och att ge näring inför kommande odling. Vacker också och mycket omtyckt av bin och flygfän.

Honungsört som gröngödsling

Vi följde vår värd Valdor till en fin plats mot väster och såg solnedgången. Fler inlägg från Gotland kommer, med ovanliga träd från Visby Botan, gamla murar och klippor och vackra kyrkportar.

Solnedgång i Visby
Ett vackert slut på den dagen