Nu när det är Melodifestivaldeltävling i Örnsköldsvik sitter nog många Öviksbor bänkade vid TVn. Då kan man vilja ha nåt extra festligt. Jag väljer något lyxigt men nyttigt. Den här desserten bjöd jag på en påsk, sedan valde den blivande svärdottern att ha den på det kommande bröllopet.
Här får du receptet
Vit chokladmousse med frukt -och bärsalsa 4-8 portioner
2 dl vispgrädde
200 gr vit blockchoklad
2 dl kesella eller kvarg
Vispa grädden och smält chokladen. Blanda först den smälta chokladen med kesellan innan du rör ner grädden. Häll upp smeten i 8 glas och låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
Tärna valfri färskt frukt eller använd bär från frysen, rör ihop till en salsa och ös ovanpå moussen. Alternativt, varva frukten eller lägg var sort för sig.
Till exempel:
1 mango, 2 nektariner eller persikor, 2 kiwi
1 mango, 1/2 färsk ananas, 500 g färska jordgubbar
1/2 färsk ananas, 500 g färska jordgubbar, 1 ask physalis, färska blåbär
Ojojoj! Synd att jag inte tittade in innan Mellon, men det kommer väl fler tillfällen.
/Anette
Oh, du fresterska! Men visst ska man ha något extra ibland också. Ser så läckert ut och gillar verkligen mousse och frukter dessutom.
Ha en fin fortsättning på helgen!