Somrig dekoration med höstens blommor

En del är överblommat i trädgården, men mycket finns fortfarande att använda i dekorationer. I rasande fart satte jag ihop den här innan gårdagens gäster kom. Man ska ju hinna fixa något att bjuda på också! Dekorationen fick vår- och försommarkänsla, bara äpplena ger lite höstkaraktär.

Blomsterdekoration med rosen Therese Bugnet, Stjärnflocka, Tandpetarsilja och Dichondra Silver falls (1)

De söta rosorna kommer från min stora kanadensiska buskros ´Therese Bugnet´. Den sätter knoppar långt in på hösten men längre fram orkar de inte slå ut. Fint med knoppar också. Rosen är härdig till zon 6-7. Blommorna är förstås stuckna i oasis som är en cm lägre än krukkanten så att oasisen går att dölja. Ofta häller man på färgat grus eller stenar men sådant hade jag inte till hands där vi var i sommarstugan så jag klippte ett rejält knippe från ampelväxten silvernjurvinda ´Silver Falls´som jag hade i en urna. Silvernjurvindan, Dichondra, tål stark uttorkning, så det var bara att vira ihop och lägga ovanpå oasisen – man tager vad man haver…

Blomsterdekoration med rosen Therese Bugnet, Stjärnflocka, Tandpetarsilja och Dichondra Silver falls (3)

Stjärnflockan, Astrantia major, uppe till höger i bilden, blommar igen i trädgården eftersom jag klippte ner den efter första blomningen. Om jag minns rätt heter sorten ´Moulin Rouge´. Den brukar vara riktig mörkröd men den här tiden bleknar den. Det mörkaste röda på kronbladens spetsar tog jag igen med några mörkröda blad alunrot, på bilden syns det ena längst ner. Allt som allt blev det här ganska somrigt. Just rosa, ljusgrönt, slingrande och transparent ger sommarkänslan. Inte så dumt att ha när kvällarna börjar bli mörka och nattfrosten snart är här.

Blomsterdekoration med rosen Therese Bugnet, Stjärnflocka, Tandpetarsilja och Dichondra Silver falls (2)