Spännande ovanliga tulpaner väljer jag helst!

Detta är ett betalt samarbete med reklam för Dutch Grown

Tänk vad härligt när tulpanerna börjar blomma i trädgården! Ja, man måste verkligen tänka framåt, nu när vintern kommit igen i stora delar av Sverige. Hoppas aprilvädret överraskar igen, och då med sol och värme. När det gäller tulpaner och andra vårblommande lökar måste man alltid se framåt och planera i god tid. På hösten ska lökarna sättas, för att ge en härlig vårblomning. Och faktiskt kan man redan nu förbeställa de där godbitarna. Till exempel har Dutch Grown många ovanliga sorter. HÄR hittar du deras sida, där man nu kan få 10 % rabatt vid förbeställning med koden morgontupp. Jag har plockat ut nio favoriter. De här ovanliga brukar vara dyra, men DutchGrown har bra priser och med procentrabatten just nu kan man unna sig dessa ovanliga snyggingar. Blir det svårt att välja kan du börja med att kolla in mina 9 utvalda.

Pionblommade tulpan ´Renown Unique´

Tänk den som kunde plocka sig en bukett med denna pionblommande dubbla skönhet! Den blommar sent, men har man växthus är det enkelt att driva den där. Bara plantera på hösten och kom ihåg att vattna, speciellt nu på våren. HÄR finns den.

Papegojtulpaner är så flotta och håller länge i vas. HÄR hittar du ´Amazing Parrot´. ´Akebono´ med röda kanter och gröna strimmor fångar uppmärksamheten direkt! HÄR finns den. `Orange Emperor´ återkommer gärna år från år. Jag har lyckats få den att återkomma i trädgården i rätt många år. HÄR finns den.


Den höga ´Menton´ är en favorit sedan många år. Väldigt stora välformade blomhuvuden och långa stjälkar, så den liknar de dyra franska tulpanerna man kan köpa i bukett nu på våren. HÄR hittar du den. Liljeblommande ´White Triumphator´ är så graciös med sin ädla form. En riktig stjärna i rabatten! HÄR hittar du den. ´Spring Green´ gillar jag för de gröna strimmorna. Riktig vårkänsla! HÄR hittar du den.

Tulpan ´Magic Lavender´

Lila är årets färg, så då kan denna skönhet passa. Nu och alltid, tycker jag. HÄR finns den.

Några tips för att skydda tulpanerna från vilda djur är att lägga ut hårtussar. Man kan hämta på en frisering, både människohår och hundhår kan skrämma sork och rådjur. Att spraya på urin kan också hjälpa, eller doppa oasisklossar i blodmjölssoppa och sätt på pinnar. HÄR finns det receptet. Är djuren riktigt besvärliga får man göra små burar av kycklingnät. För tulpaner vill väl ingen avstå!

2 reaktioner på ”Spännande ovanliga tulpaner väljer jag helst!

  1. Härligt med tulpaner!
    Ger mig minnen av alla de (troligen runt 30 till 40 gånger) jag som reseledare besökt Keukenhof i Nederländerna. Denna enorma mångfald av sorter och färger. Otroligt vackert.
    Glad påsk!

Kommentarer inaktiverade.