Trädgårdsvisningar 2024 i Monica´s Cottage Garden i Salsåker, Nordingrå!

Första veckorna är det pionfrossa, och sedan tar rosor, perenner och sommarblommor över.

Unik quadpion ´Astrid´

Så otroligt vacker är denna pion, så unik att jag tror den finns bara i en trädgård till. Jag köpte den av av en kvinna som sått den själv, så just den hade ingen annan. En unik sort och jag blev så förtjust i den. Hon gav den namnet efter en katt hon haft. Kom och se pionen och 99 till!!

1 timmes guidad visning söndag 30/6 och 7, 14, 28/7.

OBSERVERA att vi ändrat tid till kl 13.30!
Fler söndagar under augusti kommer, ända fram till hösten!

I början av juli brukar de flesta pionerna blomma som bäst, men i år är allt tidigt så kom redan 30 juni om du vill frossa i pioner. 100 st blommar/har blommat i år, de flesta kring månadsskiftet! Även 7 juli kommer många pioner att blomma.

Den vackraste mörkröda jag vet är ´Red Charm´. Den finns även att köpa här som planta. Längre ner finns en video med smakprov från pionerna!

Hybridpion ´Red Charm´, jättestora mörkt rubinröda täta blommor.
Visningsträdgård Monica´s Cottage Garden, Nordingrå. En del rosor blommar redan och fler kommer senare i juli.

BETALNING MED SWISH. INGEN ANMÄLAN.

Grupper kan boka egen tid. En busslast är maxantal. 

Vill du komma andra tider går det oftast bra om vi är hemma, men då ingår inte guidning och kaffe. Men ring helst före till 0736 372212.

Trädgården innehåller många olika växter, sommarblommor, ex många dahlior, perenner för olika lägen, vackra buskar och träd, en trädgårdsdamm med näckrosor mm. Mycket annat finns att se: många sorters bär och frukt från olika länder, favoritgrönsaker, vackra buskar och träd, allt sådant som trivs i Norrland. Ett äppelträd med 20 olika sorter och flera äppelhäckar. Vårt växthus i engelsk stil med persiko- och aprikosträd samt olika sorters tomater och gurka. Snittblomsodling, en sparsmakad asiatisk hörna, 100-tals pioner och mycket mer. 1 timmes guidning med tips för en lättskött trädgård och bra växter. OM RISK FÖR REGN – ring och kolla. Här vid kusten kan det vara uppehåll. Besök andra datum är möjligt om vi är hemma. Grupper kan boka andra tider.

Efter visningen finns möjlighet att handla ur växtsortimentet. I år härdiga lättskötta rosor, Kulturarvsrosor. gröna vinbär, stjärnflocka, parasollblad och lite andra perenner. Från augusti finns även buketter.

Bokloppis med trädgårdsböcker, de flesta som nya.

Inträde 100 kr, barn under 12 år gratis. Halva priset om du vill gå fler gånger under sommaren. Swish.
VILL DU BARA HANDLA ÄR DET FÖRSTÅS INGET INTRÄDE!
Guidning och kaffe, saft, ingår vid angivna datum.

Hitta: Salsåker 220, Nordingrå.  Ca 5 km från E4, Ullånger, följ skyltar: Monica´s Cottage Garden. Ring vid tveksamhet: 0736-37 22 12.

Vi säljer växter från BillaBloms sortiment. Handla växter går bra att göra utan att betala inträde. I år har vi mycket fina rosor, härdiga och lättskötta.

Trädgården är i naturstil med mjuka linjer och frodiga växter där det alltid finns något fint att se men vi garanterar inte att allt är fint! Det är ingen pedantiskt skött trädgård, utan den är tänkt att vara en plats att må bra av och att ge inspiration för din egen trädgård.

Då trädgården består mest av fleråriga växter förändras den hela sommaren, när olika växter har sin bästa period. Det innebär att flera besök under samma sommar kan vara givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.