Trender 2015 – inne och ute – vad gillar du?

Blomsterfrämjandets trendspaning inför trädgårdssäsongen 2015 tror på tre olika stilar. Jag fastnade för Välkommen till tropikerna med starka glada färger, lite vilt och busigt. Inomhus i kombination med gröna maffiga växter som monsterans jätteblad – länge sedan jag hade en sådan! Blommor i amplar – ja visst – fast inte vilka amplar som helst får bo hos mig! Kolla in teakskåpet, känner igen det där. Vad säger du syrran, visst har du ett sånt? Från 60-talet skulle jag tro.

Välkommen till tropikerna (2)

Gula växter är högsta mode, exempelvis tagetes och toffelblomma planteras utomhus. Ja, fast inte tagetes hos mig! Men frodig djungelkänsla som för tanken till utlandssemester – det gillar jag.

Välkommen till tropikerna (1)

För mig som har hängt med sedan 50-talet känns det lustigt när man ser allt som kommer igen. Men det är klart – inget är nytt under solen! Den andra stilen Sagosommar till exempel, innehåller romantiska växter i pastellfärgade toner, ex hortensia, pelargon, begonia och azalea. Idel gamla mormorsväxter. Och visst är de fina, ja kanske inte pelargonen, den har jag lite svårt för.

Sagosommar Blomsterfrämjandet

Mycket nygammalt känner jag igen i kommande trender. Marmorbord – ja vi har ett i gjutmarmor som väl snart är inne igen. Outslitligt i varje fall. Koppar har jag alltid tyckt om och nu är min stora kopparhink helt inne. Men makraméamplar – nej fy! Jag minns att det fanns studiecirklar när man lärde sig makrame´. Kolla på bilderna HÄR på en av de största trendsajterna! Det gröna marmorbordet är snyggt.

Vad tycker du om makramé och allt det andra nygamla?

Bilder Blomsterfrämjandet/Peter Carlsson