Vårdekoration med tulpaner, ginst och Echeveria från julgrupperna.

Förra veckan visade jag på Instagram (@gladigront) hur jag återbrukade julens amaryllis och Echeveria i en oasisdekoration. Oasisen går att återanvända, så under helgen ersatte jag bara vissnat med de ovanliga tulpaner jag hittat och så förstås lite ginst för doftens skull!

Vårdekoration med tulpaner och ginst

Sedan förut har jag rhododendronblad för att fylla upp och tänk – nu när tulpanerna kommit till, ser det nästan ut som rhododendronblommor!

Fina krusiga tulpaner

Eftersom jag klippte ner tulpanerna fick jag blad över som jag rullat och använt för att dölja oasisen. Praktiskt, billigt och dekorativt. Jag sprejar över lite vatten varje dag så håller de längre.

Återanvändning av tulpanbladen som rullas
Små krullar av tulpanblad blir dekorativt!

Ginsten vill jag ha med bara för den goda doften. Jag köpte en enda lång fin kvist och delade i flera längder som räckte till en tulpanbukett och de korta skotten nertill har jag använt här i dekorationen.

Ginsten med små vita klockor på smala stjälkar doftar underbart!

Echeveriaplantorna (de som liknar taklök) är så söta med lite rosaskimrande kanter på bladen. Jag ska hålla dem vid liv länge så de ska få samsas med påskblommor och påskägg när den tiden kommer. Då har vi haft jul(-blommor) ända till påska!

En reaktion på ”Vårdekoration med tulpaner, ginst och Echeveria från julgrupperna.

Kommentarer inaktiverade.