Kladdkakesandwich GG med glassfyllning.

Så mycket godare än de köpta sandwichglassarna tack vare de sega mjuka cookiesen med mycket chokladsmak. Receptet hittade jag i ICAs nya Buffe´. Barnbarnen fick testa att baka själva och det blev superbra. Och superenkelt, bara att röra ihop smeten, men man måste börja i tid, för den ska stå och svälla länge.

Kladdkakesandwichglass, så mycket godare än köpt!

Även god att äta bara som kaka, påstår mannen som snabbt tog en till kaffet. Vi provade med glassfyllning. En hit som blir vår nya favorit.! GG istället för GB glass, betyder förstås GladiGrönt.

Kladdkakesandwich med Rocky Road-glass. En kaka till ovanpå så är den klar.

Kladdkakesandwich GG med glass 16 st 175 gr ca 12 minuter

100 g mörk choklad, bruten i bitar
100 smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 ägg
flingsalt

Vaniljglass eller Rocky Road-glass till fyllning

  1. Smält smöret i en stor kastrull och ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladbitarna och rör tills de smält.
  2. Rör ner socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget och ställ smeten i kylen ca 45 minuter.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  4. Ta upp degklickar med en sked och forma till runda bollar. Enklast om du har kallvattenkranen på, och sköljer händerna före varje boll. Lägg bollarna på plåten och platta inte till. Strö över lite flingsalt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Prova med sticka. Kakorna ska vara en aning kladdiga i mitten.
  6. Låt kallna helt innan du fyller två och två med mjukrörd vaniljglass eller Rocky Roadglass. Väldigt gott med den senare!
  7. Lägg i frysen så glassen stelnar till.
Kladdkakesandwich med glassfyllning

En reaktion på ”Kladdkakesandwich GG med glassfyllning.

Kommentarer inaktiverade.