Våren in!

Nu åker julen ut och våren kommer in med en nyköpt fönsterviva, Primula obconica. Jag valde en blå för då påminns jag om barndomens blåsippor. Hemma i Nordingrå fanns de i kopiösa mängder och jag visste precis var de skulle slå ut först.

Primula obconica blåsippsblå

Många primulor är allegena, men inte denna som tur är. Sorten heter så klart ´Touch Me´, för den här har inte ämnet primin som kan ge eksem när man rör bladen. En del tycket att primulor är skitblommor för att de vissnar så fort, men det beror i så fall på bristande vattning. Tänk på att i trädgården växer primulor bra på fuktiga platser. En primula får inte torka ut, så enkelt är det. HÄR kan du läsa om hur du sköter den.

Primula obconica fönsterviva

Jag har ställt en vårbukett med tulpaner, hyacinter och rosor på köksbordet. De välkomnar mig när jag kommer hem efter dagens sjukhusbesök. Hyacinterna är överblivna från jul. HÄR kan du läsa om dem.

Vårbukett med hyacinter

Just idag når solen för första gången i år, ovanför bergskammen, så varför ska man ha levande ljus, ljusstakar och stjärnor? Två stycken får dock dispens ett tag, det är den nya ljusstaken som även är fin som släckt, och den gamla ängeln som inte längre finns att köpa får stå kvar ett tag.

Röda julängeln liten fil