Nu är det rea på juldadlar så vad passar bättre än att göra något gott av dem. Baconlindade dadlar har blivit lite av en favorit så de stod på bordet igår när vi hade vi stor familjemiddag. Av hela gänget saknades bara en, och fyra barnbarn livade upp festen. Utom den yngste, som var väldigt lugn där inne i den begynnande kulan. Förutom dadlarna åt vi familjefavoriten jordnötsbiffar lagade av mannen med maskinerna. Till efterrätt blev det den smaskiga och snabbgjorda Pavlovarullen. HÄR finns det receptet.
Baconlindade dadlar 175 grader 15-20 minuter
Ingredienser: Dadlar, valnötskärnor, bacon eller torkad skinka, typ parmaskinka
Kärna ur dadlarna och stoppa i en halv valnötskärna. Tryck ihop dadeln och rulla en halv baconskiva utanpå. Ställ dadlarna med skarven nedåt i en ugnsform med bakplåtspapper och stek i ugnen tills baconet är knaprigt. Parmaskinka behöver kortare tid. Serveras varma.
Receptet på jordnötsbiffarna kommer senare. Något att se fram emot kan jag lova!