Inte på några röda sekunder, men väl på några minuter är den goda curryn klar. Vill man ha ris till tar det längre tid, men jag valde att snabbkoka broccoli och lägga till en sallad och på det en driva riven parmesan. För curryn är det bara att öppna en ask kokta kikärter och tärna halloumiost och steka den lätt, blanda ner i den köpta såsen tillsammans med lite vatten och koka några minuter.
Jag brukar inte gilla halvfabrikat, men den här Curry Madras från Santa Maria är kryddstark och god. Inte så mycket konstiga tillsatser heller. Och halloumin har så härligt tuggmotstånd. Kött saknas inte alls, inte ens för en köttälskare som jag.
Halloumiost är en favorit och när vi var till Kreta hade jag laddat upp med många sådana ostar i handbagaget inför hemresan. Trevlig souvernir med ätliga grejor, tycker jag. Vi blev stoppade vid incheckningen, det syntes väl några misstänkta klumpar på röntgen. Nej, det var ingen sprängdeg… Mitt i smällkalla och snörika vintern är det fint att se en bild från varma Kreta.
Den här mannen trodde att jag var ute efter att få vindruvor, men jag ville betala, vilket jag inte fick. Jag fick ta tilbaka pengarna för att han skulle ställa upp på kort, vilket han tydligen tyckte var jättekul. Och vindruvor fick vi med. Och det var inte enda gången. Folk är generösa i medelhavsländerna.
I förra inlägget visade jag hur man enklast odlar egen basilika, den passar bra i en Kreta-inspirerad sallad, med soltorkade tomater och oliver. Mmm…nu blir man sugen igen!