Vilken tung liljedoft- och liljorna växer i sand förstås!

De sista orientaliska liljorna sprider nu sin härliga doft.  En enda blomklocka behövs, för att få en härlig parfymdoft inomhus. Jag odlar alla mina liljor i sand och gräsklipp och de orientaliska känsliga trivs lika bra som andra liljor. HÄR kan du läsa om hur jag gör.

Lilja Dizzy
Lilja ´Dizzy´

Sorten Dizzy som jag köpte i Holland i våras är som finast just nu, trots höstfukten som ofta gör senblommande liljor fula.

Lilja ´CasaBlanca´
Lilja ´CasaBlanca´

Precis som många andra av de orientaliska liljorna behöver CasaBlanca en lång och varm växtperiod för att hinna blomma. Nu när CasaBlancan fått flytta till söderväggens sandrabatt hinner den med. Några bruna fläckar på kronbladen blev det ändå. Den verkar extra känslig.

Orientalisk liljehybrid
Orientalisk liljehybrid

Den mörkrosa jag satte ifjol får extra värme från en stor sten. Och djup sand naturligvis!

Mer om sandodling kommer, men jag har inte fått ordning på min internetanslutning än, så tiden på nätet är begränsad.