Vinn ny trädgårdsbok! Och jobba inte ihjäl dig!

Det blir flera chanser framöver att vinna trädgårdsböcker på bloggen. När det ramlar ner böcker i brevlådan för recension brukar förlaget gå med på att sponsra med ytterligare ett ex som tävlingsvinst. Så nu går det att vinna den trevliga boken “Genvägar till en vacker trädgård” av Linda Schilén, Ordalagets förlag. Att kunna sköta sin trädgård utan att “jobba ihjäl sig” är något jag vurmar för. Författaren har många tips och husmorsknep för att också ha tid att njuta av trädgården. En avslappnad och praktisk inställning till trädgårdslivet, men som hon säger, det handlar om att tänka smart, men inget slarvgöra. Ja och inte slavgöra heller, som jag råkade skriva först. Trädgården ska inte bli en börda.

Bild: Ordalaget
Bild: Ordalaget

Boken är innehållsrik utan att ta lång tid att läsa, så det blir inte heller för tungt. Jag håller helt med författaren att gräsmatta kan vara väldigt tidsödande, så den ska man hålla igen på, utan att för den skull ta bort allt. I trädgårdar proppade med fina växter men nästan inga öppna ytor blir man som andfådd och med massor av gräsmatta blir det ödsligt.

Boken kan du vinna i veckans tävling. Läs mer under fliken Tävling och svara på en superenkel fråga. Fler böcker blir det chans att vinna framöver och även trädgårdsmaterial. Först ut av det kommer snart tävling om en praktisk rabattkant från GardenEdge.