Vinterskydd för ömtåliga växter

Några rosor och så förstås mina buskpioner brukar få lite extra omsorg inför vintern. Speciellt när de är unga behövs det. Sorken behöver jag inte vara rädd för när det gäller pionerna i alla fall, för pioner lär ha besk bark. Den ena buskpionen har än så länge bara gett en blomma, men den äldre gav 12 stycken så den är jag rädd om. Och dyra är buskpionerna också! Klicka här så får du se bilder från i sommar.

Bästa vinterskyddet av buskpion

Jag tycker att bästa och enklaste sättet är att hälla på en hög med grov sand och sedan granris på det. Många kupar upp jord, men då är det viktigt att växterna tappat bladen och gått i vila, och att det varit rejäla frostnätter. Om det är för varmt kan det du tänkt skydda ruttna istället, men i sand är det luftigare och då är det ingen fara.

7 reaktioner på ”Vinterskydd för ömtåliga växter

 1. Gun-Britt

  Bra idé! Det ska jag prova. Ifjol satte jag kycklingnär runt buskpionen och fyllde med lönnlöv. Det fungerade bra för jag fick massor av blommor, men det här verkar enklare.

  1. Monica Söderström

   Oj då, har du massor med blommor! Hur gammal är den? Om nu mot förmodan sorken ändå skulle ge sig på buskpion, torde sanden avskräcka – gnissel i tänderna;)

   1. Gun-Britt

    Allt är relativt:-) Jag hade 14 blommor i år och det tyckte jag var mycket:-)Det var andra året jag hade den, första året fick jag två blommor. Peppar, peppar har jag varit förskonad från sork.

    1. Monica Söderström

     Du måtte ha köpt den rätt stor då, min hade 12 blommor i år och är ca 6 år från det jag satte den. Fantastiskt ändå vad det kan växa i Norrland!

     1. Gun-Britt

      Jag kom på att du får lägga på ett år, för året jag köpte och planterade den, blommade den inte.

Kommentarer inaktiverade.