Kom till stora äppeldagen i Nordvik!

Godaste äpplena är de svenska, och ännu godare är de man odlat själv. Vi är många som har gamla träd som ger massor av frukt som är svår att hinna använda. I år har jag prövat att göra egen must och har nu en stor burk med torkade äppelringar. HÄR kan du läsa om äppelringar. Musten gjorde jag i en juicemaskin från Philips så nu  finns 10 liter must i frysen. Annars kan den som vill bege sig till Nordvik imorgon där man får sin must pressad. Dessutom finns en äppelexpert på plats som kan berätta vilken äppelsort du har. Jag tar med mig syrrans goda som jag inte vet namnet på och äpplen från sonens gamla träd som för en gångs skull fått mogna äpplen.
Nordvik

2 reaktioner på ”Kom till stora äppeldagen i Nordvik!

  1. Anonym

    Synd man jobbar var å varannan helg…det där hade jag nästan velat fara på. Har en sort äpple jag inte vet vad det är för något. Planterat på 40-talet. Gissar nästan på astrakan gyllenkrok, men är inte helt säker. Så den hade ju vart intressant å få veta vad det var. Men det kommer väl fler år. Mvh

    1. Monica Söderström

      Ja det var verkligen intressant, och kul att intervjua Mattias, han hade en outsinlig kunskap om äpplen. Så du får planera inför nästa gång han kommer.

Kommentarer inaktiverade.