Att spara morötter hela vintern och om prepping av olika orsaker

En del har odlat egna goda morötter, andra, liksom jag, köper på affären. Nu på hösten är det billigt och då passar jag på att hamstra. För att de ska hålla sig i matkällaren förvarar jag dem i grov sand, så de inte skrumpnar. En aning fukt behövs det i sanden. På samma sätt gör jag med dahliaknölarna. Jag kom på det tack vare att jag tänkte på hur jag gör med morötterna. HÄR  och HÄR kan du läsa om det. Jag märker att många har läst mina inlägg om det. Något som många funderar över och googlar på.

Enkelt att lagra morötter över vintern, nu häller jag bara sand över och ställer in i matkällaren. Den som har ett frostfritt garage kan ställa in där istället.

Sedan tycker jag att det är praktiskt att ha mat hemma, så behöver man inte handla så ofta. Vi har inte mer än en mil till affären, och en och en halv till stan, men ett fyllt skafferi är bra att ha. Jag har kanske på samma sätt som preppers som förbereder sig för kris, krig och katastrof. En del har till och med bilen klart packad för avfärd om det skulle krisa. Så tänker inte jag utan det är nog bara som man gjorde i gamla tider, samlade i ladorna på hösten. Så har man vad man behöver och billigt dessutom. Då preppade man ifall det skulle bli svält eller missväxt, och hade kanske inga pengar att handla för heller oavsett. Självhushållning med andra ord.

Svärsonen brukar säga att om de saknar något är det bara att fråga på Kläppens livs. Platsen där vi bor kallades Kläppen förut.