Bladen är viktigast!

Just nu är mina silversalvia, Salvia argentea, stora och maffiga. Varje planta är minst 4 dm bred. Vid trädgårdsvisning är folk alltid nyfikna på den, men plantorna på våren är svårsålda – mycket få anar vad fint det kan bli. Så jag får behålla de flesta plantorna och fylla ut med i trädgården. Kan väl vara bra det också…

Salvia argentea silversalvia

Trots att jag är en blomfantast är jag också väldigt förtjust i snygga blad, speciellt de stora. De är ståtliga utan blomning. Parasollbladet och med hasselört till exempel. HÄR kan du se dem.

Gröna trender har en läsvärd artikel om att komponera med blad. Det är så rätt, bladen finns hela sommaren men blommorna bara en period, när det gäller fleråriga växter. HÄR kan du läsa artikeln.

 

En reaktion på ”Bladen är viktigast!

  1. Håller med om att blad är njutbart. Den salvian var riktigt snygg. Förr så förstod jag inte folk som pratade om att blad var så viktigt i trädgården. Jag gillade mest blommor. Men nu förstår jag. Det går att skapa enormt mycket med blad. Jag älskar t.ex. Hosta som finns i ofantligt många färger och former.

Kommentarer inaktiverade.