Blomning i Lund när snön ligger i norr. Massor av bilder!

Vi är på hemväg från ett besök i Halland och Skåne och sov senaste natten i Lund. En vänlig dam på hotellet frågade medlidsamt om vi fortfarande har snö hemma i Norrland. Jodå, 3 dm var det sist vi var i Nordingrå i varje fall. Jag undrar om hon funderade över hur man kan tänka sig bo så långt norrut när man kan vara i Lund. Vi passade på att ta en sväng i Botaniska trädgården för att se körsbärsträden, magnolia och massor av tulpaner. Mannen hängde med i släptåg och fascinerades nog ändå lite han också, då av de urgamla träden.

Japanskt tårkörsbär
Prunus ’Kiku-Shidare-Zakura’
Magnolia ’Alexandrina’
Stjärnmagnolia
En helt vanlig lönn blommar fint den också. För oss inte helt vanlig då den var mastodontisk!
Tulpaner i Lunds Botan
Kinesisk sekvoja har en spännande stam

Flyinge plantshop ligger nära Lund så jag fick tillfälle att köpa den eftertraktade vasen som liknar en vallmokapsel. Jag valde förstås den gröna varianten fast den bara fanns kvar i liten storlek. Massor av fina trädgårdsprylar fanns det förutom alla växter. Men jag var ståndaktig och köpte bara några småsaker. Bilens bagage är ju begränsat..

Vallmovas

På hotellet fanns det också en häftig vas. Jag menar den blänkande förstås.

Elite Hotel Ideon

Tro nu hur det ser ut där hemma – är snön borta eller ser det ut som 7 april när jag sist jag var i Nordingrå?

Seg vår i år…

2 reaktioner på ”Blomning i Lund när snön ligger i norr. Massor av bilder!

  1. Egentligen är det inte klokt vad olika växtsäsonger vi har i vårt land och som vi nästan aldrig tänker på utan tar för givet att andra har likadant!
    Vi har mycket goda vänner (han jobbade hos oss i över 10 år) som året efter det vi flyttade hit flyttade till norrland. Hon kommer därifrån, men hade bott i Stockholm dom sista 30 åren. Dom verkade trivas väldigt bra med huset, marken och alla grannar i byn där det var mycket aktiviteter.
    Sen för c:a 5 år sen så berättade dom att dom stod inte ut längre. Somrarna var jättefina, men otroligt korta. Vårarna kom så sent och hösten/vintern tidigt, så det var bara 2 månader som dom riktigt kunde njuta utomhus. Alltså köpte dom ett hus på gränsen mellan Småland och Skåne och nu tycker dom att utomhussäsongen är helt fantastisk…..och säger att dom inte förstår hur dom kunde flytta så långt norr ut. Till saken hör att dom är totalt ointresserade av vinteraktiviteter.
    Men…alla är ju olika – som tur är – och hon som är växtintresserad tyckte att dom växter hon verkligen kunde ha i norrland blev både större, vackrare och friskare!
    KRAM/Susie

Kommentarer inaktiverade.