Dags för julpyssel: Krans som blir ljusstake

Idag band jag två buxbomkransar att ha som presenter. En variation till de stora adventkransarna jag brukar göra, var en minikrans med julgransljus istället för de vanliga kronljusen. Lite svårt att vira på najtråden till ljushållaren, man får vara stark i nyporna. Den lilla kransen blir fin på bordet till Lucia. HÄR och HÄR finns beskrivning på krans och ljushållare.

Stor och liten buxbomljusstake

Lingonris kan man också binda med, men då måste man plocka mycket, och jag tycker buxbombladen sitter kvar bättre. Det behöver dock påpekas att buxbom ofta luktar illa (ja, en aning som kattpiss), när den är färsk, så lägg gärna kransen i ett rum där du inte vistas så mycket, tills lukten har gett sig. Tips till fler kransar kan du hitta om du använder sökrutan längst upp. Skriv ex krans el julpyssel så finns det massor av ideer.

Tisdag 5/12 håller jag kranskurs, så du som bor i närheten är välkommen med. Ifjol band vi just buxbomkransar och en av deltagarna återkommer även i år, så lukten kan inte ha avskräckt så mycket. Fast i år blir det mer att välja på till kransarna. Det blir också fler kvällar med blombuketter mm. Info längst upp under fliken Trädgårds- och floristkurser.

Och glöm inte tävlingen om den finfina boken Trädgårdsmyller. Avslutas fred.kväll och på lördag kör ny tävling igång om en trädgårdsbok igen…det blir många fler tävlingar före jul, även om julgodis. Det kan man ju inte vara utan!