Dahlior till vinterförvaringen

Jag ser att många söker på vinterförvaring av dahlior, så här kommer mitt bästa tips igen. Vi som bor norrut torde redan ha lagt knölarna på förvaring, men inte alla har ju så kallt som vi! I år har jag gett bort en del av mina knölar, nästan blivit lite less på dahlior som jag haft i så många år. Den här orangegula är jag förtjust i så den har jag sparat. HÄR kan du se den som kontrast i ett arrangemang med blå klematis.

Orangegul dekorativdahlia (1)

Mitt bästa tips är att förvara dahliaknölarna i grov sand. Jag använder samma sand som i mina sandodlingar i trädgården. Skriv bara in sand i sökrutan uppe till höger så kan du läsa olika inlägg om det. Och HÄR kan du läsa om hur jag gör med dahliaknölarna för vintern och lite tips på hur andra gör. Ett av mina populäraste inlägg. Aktuellt varje höst.

Den jättestora kaktusdahlian ´Mick´s Peppermint´ har jag också behållit, visst är den imponerande?

Kaktusdahlia Mick´s Peppermint