Dekoration av årets julbord

 Varje jul gör jag ett nytt arrangemang på matbordet. Det brukar inte finnas mycket tid, så jag lägger bara dit det mesta löst, även så i år. Jag visade tidigare de nya ljusbågarna av buxbom, som nu fick sätta stilen. HÄR finns beskrivning på dem. Gammaldags i traditionella julfärger och lite Carl Larsson-stil. Rött vitt och grönt är ingen favorit annars, så till jul vill jag passa på.

Jularrangemang 2017

Jag tänkte mig arrangemanget som en lång bordslöpare. Knippen med långa kanelstänger markerade längden och knippen med buxbom det gröna.

Röda äpplen ska det vara till jul

Förr hade man mest bara grönt ris och röda äpplen att dekorera med till jul, och äpplen valde även jag. Vaxäpplena jag köpte är äkta äpplen inuti men härligt blanka utanpå. Vitt lovikkagarn gav vinterkänslan.

Så enkelt kan det vara bara man har idén. Vill du se fler idéer kan du titta på några av tidigare års julbord HÄR och HÄR och HÄR. Spara för nästa jul kanske.

 

 

2 reaktioner på ”Dekoration av årets julbord

Kommentarer inaktiverade.