Baka mina gröna kokostoppar med lime och grönsaker!

Kakor med grönsaker borde väl vara bra. Så jag testade att blanda i svartkål, en typ av grönkål, som jag har mängder av. I originalreceptet står mâchesallat. Riktigt snygga kakor och kan bli nåt kul till Halloween, också. Och ja, kakorna är goda. Mannens reaktion var att han inte märkte nån skillnad mot vanliga kokostoppar. Utom den läckra färgen. Testa receptet du också, vet ja´!

Gröna kokostoppar med lime och svartkål

Gröna kokostoppar med lime 18 st 175 grader 12-15 minuter

200 g riven kokos
ca 2 dl riven svartkål utan nerver (20 g)
50 g smält smör
2 dl strösocker
2 stora ägg
1 lime, det rivna skalet
mörk choklad att doppa i

Kakbak med grönsaker
  • Mixa svartkål och kokos i matberedare till en grönt smul.
  • Tillsätt socker, ägg, smör och rivet limeskal. Mixa försiktigt till en smet. Låt stå i 10 minuter.
  • Forma till 18 toppar med vattensköljda händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
  • Doppa eventuellt i smält choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.
Saftiga och goda kokostoppar med gröna nyttigheter

Till Halloween kan man släppa fantasin lös och dekorera. Jag använde vit och mörk choklad, lite chokladströssel och klippta marschmallowbitar till tänder.

Roliga gröna små Halloweenkakmonster