Färskt grönt från egen odling

För första gången fick vi smaka mina hemodlade ärtskott. Bara man kommer ihåg att vattna så är det ingen konst. En och en halv vecka tog det till första skörden. Men det måste vara enklare att passa vattningen med lite jord ovanpå ärterna också. HÄR kan du se hur jag sådde. Det var önskat att jag skulle skriva om odling för den som inte har en trädgård. Odla på fönsterbänken kan alla göra, så det kommer fler inlägg om det.

Odla ärtskott på fönsterbrädan

En supernyttig middag blev det med lutfisk, bacon och ett lass ärtskott. Ja man kan äta lutfisk annat än på jul. Efter jul var det nedsatt pris så jag köpte och sparade. Snabblagad mat och hälsosam då den är basisk, dessutom minimalt med kalorier. Något liknande lutfisk åt jag på Madeira så det är inte speciellt för Sverige.

Lutfisk med ärtskott