Idag är Aroma det nionde äpplet jag presenterar i min serie på Instagram. Supergoda ätäpplen men passar också perfekt till denna kaka. De är ganska hållbara så jag kan baka äppelkaka länge än. Kring årsskiftet börjar äpplena skrumpna, men skalade funkar de lika bra i äppelkaka och sallader. I detta goda recept förgyller lime och kokos.
Äppelkaka 175 grader 40 minuter
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 lime, rivet skal och saften
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 krm salt
1 tsk bakpulver
6 medelstora Aromaäpplen
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
kokoschips eller kokosflingor
Vispa ihop smöret med sockret och vispa ner äggen, ett i sänder. Riv limen och pressa ur saften och blanda ner. Blanda mjöl, kokosflingor, salt och bakpulver och rör ner i äggblandningen. Bred ut smeten i en 20×30 cm form med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem väl med socker och vaniljsocker. Stick ner klyftorna, gärna i ett fint mönster. Strö över kokoschips och klicka på lite smör. Grädda i ca 40 minuter.
Låter gott med kokos i äppelkakan!
Ha det fint
/Anette