Glad idag! Nyårspresent!

Jag har gett mig själv en nyårspresent som jag väntat på länge. Ja, det rår jag själv för – att jag fått vänta, alltså. Min gamla Nikon D40 är en bra kamera men inte tillräcklig för mina behov. Sedan gäller det att hitta en så bra kamera som möjligt till ett så bra pris som möjligt förstås. Tung får den inte heller vara och så ett antal proffsiga objektiv behövs. Valet blev Nikon igen, nu D7100 som jag just fått hem. Inget paket med standardobjektiv utan bara kamerahuset, så kan objektiven handplockas.

Ny kamera nikon 7100

Sedan jag gick fotokurs har jag önskat mig ett makroobjektiv för alla blombilder och nu har jag äntligen ett Tamron 90 mm som ska ge pangbilder. Passar också för landskap och bröllopsbilder. Jag kostade på VR, vibrationsreducering, så jag får skarpa bilder även när jag undviker blixt i svagt ljus och ibland är det bökigt med stativ. För er som har följt mig vet ni att jag för fyra år sedan blev jag skadad i en otäck bilolycka – det blev även kameran. En väldig smäll var det då till och med en penna inuti kameraväskan blev smulor. Försäkringspengarna räckte bara till kamerareparation och nytt objektiv, men ingen ny blixt. Den inbyggda blixten är ganska kass, så därför använder jag den sällan. Men en bra blixt är också på väg. Så småningom ska det också bli ett ljusstarkt zoomobjektiv. Det betyder att bilderna på bloggen torde få ett lyft, fast inte än. Först ska jag noggrant läsa igenom bruksanvisningen och inte bara köra igång som när förra kameran var ny. Sedan blir ju aldrig…

4 reaktioner på ”Glad idag! Nyårspresent!

 1. Josefine

  Hej ! Verkligen fina bilder!
  Jag är ute efter en julstjärna med likadant “sken” som din.
  jag har letat länge i butiker men hittar stjärnan i vitt men tänd lyser den inte like gulbrunt fin som din. Jag tänkte ifall det beror vilken glödlampa man använder i stjärnan, vad använder du för glödlampa i din stjärna?

  Vore som sagt väldigt tacksam för svar efts snart är alla julstjärnor helt slut.

 2. Anonym

  Jomen, man tackar… =) Inte dåligt med en ny kamera! Kan intyga att Tamron AF SP 90/2,8 är ett kanonobjektiv för närbilder. Ger galet sköna bakgrunder. Nackdelen kan jag tycka med sp 90 är att den har lite svårt att fokusera rätt med motorn, så man får gärna använda manuella fokuseringen (jag kör canon). Men det kan man leva med. Men den är ruskigt skarp!
  Klicka på följande länkar så får du se vad Tamron SP 90/2,8 kan prestera.
  http://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/268430/2056930.htm?set=mp
  http://www.fotosidan.se/gallery/viewpiclarge/268430/2915583.htm?set=mp&_p=3117389

  Så grattis till ett bra val! Och lycka till!

  1. Monica Söderström

   Tack för tipsen av en som provat! Jo jag har hört det där med fokuseringen, men någon nackdel får man ta. Det blir spännande att testa iaf!

Kommentarer inaktiverade.