Julens sista blommor

Julgranen åkte ut igår, då jag blivit så trött på den. Men julblommorna har en chans till. De sista röda amaryllisarna hänger kvar i köksfönstret.

Hängande julamaryllis

Amaryllisarna i vas hade några vissnade klockor som jag klippte bort och band sedan en julig bukett tillsammas med mörkröda nejlikor, skaftade grankottar och tallkvistar. Den bukett jag fick av gårdagens gäster bidrog med alströmeria, chrysanthemum, brudslöja och gröna kvistar. Några varv med mörkrött yllegarn så har jag en stor julbukett. Jag njuter av att titta på vackra blommor vart jag än går i huset – trots att näsan och ögonen rinner. Allergiläkaren sa ju att jag skulle rensa ut alla växter. Mina fina ormbunkar från ett norrfönster är i alla fall förpassade till komposten från och med idag.

Julbukett i rött

På en fin zinkbricka jag fann på rea, har jag gjort ett mindre juligt arrangemang som kan vara trevligt att ha när snart allt rött åker ut. Silver, vitt, glas, bruna kottar och kanelstänger känns mer vintrigt. Koppar är ju så trendigt nu, men jag har svårt att hitta ställen där det passar in hos mig. Här fick i varje fall två minipumpor från Allhelgona sin plats. De är förstås sprayade med kopparfärg. Med lite färg går mycket att återanvända.

Ljusfat i vitt silver brunt och koppar