Godare rönnbär än de sura

I år har jag fått dille på att torka bär och frukt. Massor av äppelringar ligger nu i burkar, olika sorters torkade bär, och nu har jag kommit till rönnbären. Jag vet att en del äter några rönnbär varje dag för att hålla sig friska, men nog är bären väldigt sura. Däremot har det sagts att bären på prydnadsträdet Sorbus ´Dodong´, ullungrönnen, är godare än de vilda, och efter att ha smakat kan jag hålla med. Så nu ska bären in i torkapparaten. Dessutom ökar den relativa sötman i torkade bär, vet vem kanske de blir en delikatess. Till vänster på bilden har jag lingon som blivit riktigt goda av torkningen. Superfood som är bra att ha på lager.

Rönnbär från Dodong (2)

Bären är större än vanliga rönnbär och formade som små päron. Själva trädet är ett av de finaste prydnadsträden och börjar nu få sin knallorange höstfärg. HÄR kan du se mitt träd från i fjol. Jag har redan satt på stamskydd då naturens gnagare tycker lika mycket om trädet som jag!

Rönnbär från Dodong (4)

2 reaktioner på ”Godare rönnbär än de sura

    1. Monica Söderström

      Ja jag har läst om den i Blomqvist Trädgårdens bär bok. Där finns mycket intressant. Ser fram emot rapporter från dig när du smakat sötrönnens bär!

Kommentarer inaktiverade.