Gratis frön av Törnrosas kjortel till mina läsare!

SÅ MÅNGA HAR HÖRT AV SIG – ETT HUNDRATAL – SÅ I NULÄGET KAN JAG INTE SKICKA TILL FLER. OBS ATT DU SOM REDAN MAILAT SKA SKICKA DITT BREV FÖRST NÄR JAG BEKRÄFTAT VIA MAIL! ANNARS KAN DET HÄNDA ATT DET INTE RÄCKER TILL ALLA!

Förra året gav så många fina frökapslar att jag kan dela med mig till många. Törnrosas kjortel är en lättskött slingerväxt bara den får luftig jord och inte för mycket vatten. En del misslyckas med groningen med här får du också tipsen. Längst ner info om hur du får fröna hemskickade!

Törnrosas kjortel, Rhodochiton atrosanguineum

Det är mycket bra grobarhet på egna frön. Det ser du här på min provsådd av fröna. De flesta grodde. Men de har lite andra krav än många andra frön. Följ mina råd så lyckas du! Ett år delade jag ut fröer till deltagarna i trädgårdskurserna och de lyckades så bra med hjälp av mina råd, så det året blommade Törnrosas kjortel på många ställen runt i Örnsköldsvik!

På första bilden har jag sått fröna på ytan. Efter vattning drog jag en plastpåse över. Fröna vill ha värme och ljus för att gro, så jag ställde lådan på golvvärmen. Torkar de ut dör de och vattnar man för mycket dränks de. Mer bra tips om sådden HÄR.

En närbild av Törnrosas kjortel

Jag har många frön att dela ut. Skicka ett mail till info@gladigront.se med rubriken “Törnrosafrön”. När jag bekräftat skickar du ett frankerat kuvert med din adress så kommer kuvertet åter med fina frön. Jag vill inte ha betalt utan det är bara roligt att dela med sig!

2 reaktioner på ”Gratis frön av Törnrosas kjortel till mina läsare!

Kommentarer inaktiverade.